JOHN SMEDLEY

JOHN SMEDLEY JOHN SMEDLEY 0 resultaten
Geen producten gevonden
Terug naar de homepagina

JOHN SMEDLEY

230 jaar geleden begon het verhaal van het merk John Smedley. In 1784 begon de fabriek met het produceren van eenvoudige mousseline stof en spinnend katoen. In 1825 gingen ze verder met het produceren van meer complexe kledingstukken, met behulp van een van de allereerste volledig ouderwetse breimachines, het creëren van het origineel.

Op naar 1914, waar ze begonnen met exporteren naar de verre uithoeken van de wereld en na verloop van tijd vestigde zij zich als een van de beroemdste kledingmerken van Groot-Britannië.

In de jaren 1950 en 60 werden ze het merk van keuze voor vele beroemde gezichten, waaronder Marilyn Monroe, Audrey Hepburn en de Beatles onder vele anderen en in 1980 hadden ze zichzelf gevestigd als de go-to knitwear merk voor Britse ontwerpers zoals Dame Vivienne Westwood en Sir Paul Smith.

John Smedley herenbreigoed is ontworpen en vervaardigd in Derbyshire, Engeland, voor meer dan 200 jaar. Kwaliteit is alles voor het bedrijf: de premium merino wol komt uit Nieuw-Zeeland, en fijn Sea Island katoen is een steunpilaar van het bedrijf sinds 1922.

 

 

Bij Tijssen Mode bent u op de juiste plek voor de mooiste stukken van het merk John Smedley. U kunt bij Tijssen Mode terecht voor John Smedley polo’s.

 

John Smedley kleding

John Smedley is een van de merken die een lange tijd geleden is begonnen als een familiebedrijf en één van de weinigen die dat vandaag de dag nog steeds is. Het bedrijf is opgericht in 1784 in het Engelse plaatsje Derbyshire. Sinds die dag produceert het merk breiwerk dat wereldwijd wordt beschouwd als één van de betere kwaliteiten. In Januari 2013 ontving John Smedley ''Royal Warrant of Appointment'' van Hare Majesteit de Koningin, Elizabeth ll, als hofleverancier van het breiwerk voor het Britse koningshuis.