BOGNER - ski kleding - Tijssenmode

BOGNER BOGNER 61 resultaten

BOGNER

Dit merk is ontstaan in 1932, toen de Duitse skikampioen Wilhelm Bogner, ook wel bekend als Willy, een sportkledingwinkel opende in Monaco. Zijn expertise in wintersport en zijn begrip van atletische behoeften vormden de basis van het merk. In 1936 was hij onderdeel van het Duitse nationale skiteam voor de Olympische Winterspelen, wat het begin was van een langdurige samenwerking die 17 Olympische edities zou duren. In 1937 trouwde hij met Maria Lux, een getalenteerde ontwerpster met een scherp gevoel voor stijl. Haar innovatieve ontwerpen transformeerden skikleding in modieuze items, zoals de herontworpen ski suits die de taille benadrukken. Dit zorgt voor een unieke balans tussen functionaliteit en mode, waarmee dit merk zich onderscheidt.

Naast zijn succesvolle carrière in de mode, werd Willy Bogner ook bekend als een begaafd filmmaker. In 1964 regisseerde hij "Skifaszination", een film die de schoonheid van alpineskiën benadrukte en de Bogner-stijl naar een breder publiek bracht. Willy Bogner werd een echte beroemdheid toen hij als een van de eersten skiscènes filmde voor James Bond-films. Hij filmde de actie terwijl hij zelf op de ski's stond, waardoor de kijkers werden meegenomen op spannende afdalingen met de geheime agent. Deze prestatie maakte hem niet alleen een modelegende, maar ook een filmlegende.

Bogner fire and ice 

In 1989 werd het merk FIRE+ICE geboren, geïnspireerd op de populaire ski-film "Fire and Ice" uit de jaren 80 van Willy Bogner. Dit merk richt zich op jonge en actieve mensen. De kleding is stevig en slim ontworpen voor allerlei avonturen, of je nu aan het skiën bent in de winter, of wandelt, rent of fietst in de zomer. De Fire+Ice collecties bevatten onder andere ski-jassen voor heren, die je warm houden op de piste en er tegelijkertijd stijlvol uitzien. Maar FIRE+ICE past ook goed bij een stoere stadslook. Met deze kleding ben je klaar voor avontuur, waar je ook heen gaat.

Bogner bij Tijssen Mode

Bij Tijssen Mode vind je een uitgebreide collectie van Bogner. Van iconische ski-jassen tot trendy skibroeken, Dit merk biedt hoogwaardige kledingstukken die perfect passen bij elk avontuur in de buitenlucht. Ontdek de perfecte combinatie van sportieve elegantie en tijdloze stijl bij Tijssen Mode.