Vesten van diverse topmerken | Gratis verzending

Vesten Vesten 2 resultaten

Vesten

In 1930 was Napoli éen van de meest elegante steden in Italië. Als het aankomt op stijl, was de kledingstijl een mix van Engels & Frans. Napolitanen begonnen zich steeds meer als de perfecte Britse mannen te kleden. Vicenzo Attolini was een jonge Napolitaanse kleermaker die de regels over elegantie herschreef, dankzij zijn creatieve intuïtie, gevoel voor harmonie en ongeëvenaarde handvaardigheid in het knippen van stoffen.In 1930 ontwierp, knipte en naaide hij een jas met een lijn die nog nooit eerder was gezien en met ongebruikelijk mooie afwerkingsdetails. Het resulteerde in een kledingstuk dat in de jaren zestig nog steeds als alternatief beschouwd werd en dat in de jaren ’90 als verfijning werd ingewijd. Vicenzo Attolini kreeg uiteindelijk zes kinderen, waaronder Cesare Attolini.Cesare Attolini heeft al sinds jong af aan in de winkel van zijn vader gewerkt. Hier heeft hij het vak van zijn vader geleerd, zoals de technieken van het knippen van stoffen en de geheimen van het vormen en construeren van een colbert. Hiermee heeft Cesare Attolini wereldwijd de unieke en innoverende technieken van zijn vader gecontinueerd.Na jaren werken heeft Cesare Attolini zijn talent voor vakmanschap en mode toegepast en is hedendaags een succesvolle ondernemer. Zijn kledingmerk wordt wereldwijd verkocht bij alleen de meest exclusieve retailers

 

Bij Tijssen Mode bent u op de juiste plek voor een colbert en/of herenpak van het merk Cecare Attolini. U kunt bij Tijssen Mode terecht voor Cecare Attolini colberts en Cecare Attolini herenpakken.

 

Cecare Attolini kleding

. Cesare Attolini staat voor absolute kwaliteit, handwerk, unieke expertise, personalisatie en compromisloze expressie. Met een Attolini pak kun je je rustig wagen tussen de best geklede mannen van Napels, de stad van de perfecte kleermakerij. De pakken worden, stuk voor stuk, handgemaakt in Italië. Zelfs de knoopsgaten worden handgemaakt bij ieder Cesare Attolini pak, een ultieme blijk van vakmansschap. Een aantal pakken hebben een isolerende werking dankzij de speciale stoffen die gebruikt worden bij het ontwerp van het kostuum. Cesare Attolini pakken worden onafgewerkt geleverd, omdat de deze nog speciaal afgemeten moeten worden op de lengte van de drager. Ieder Cesare Attolini pak bevat een soft-shoulder. Dit houdt in dat er nauwelijks een schoudervulling in zit. Er worden uitsluitend hoogwaardige Italiaanse stoffen gebruikt bij het ontwerpen, zoals wol en cashmere (kasjmier). Ieder pak is full canvas. Canvas vormt zich naar je lichaam en is gemaakt van paardenhaar en linnen. Dit is de meest luxe manier om het jasje te maken.

De barchetta (ofwel: bootje op z’n Italiaans) is altijd in de vorm van een boot terwijl dit bij andere jasjes recht is. Een puur Italiaans detail van Cesare Attolini. Verder beschikken de jasjes ook over een geplooide schouder.

 

 

Tijssen Mode is een officieel​ Cecare Attolini verkooppunt.